Danila Guranda - medaliat cu argint la Campionatul European
Vizualizări: 854 15.04.2024  |   Noutăţi

 

 

 

La Campionatul European pentru tineret de 17-18 ani, care s-a desfășurat la Porec, Croația, în perioada 4-14 aprilie, au participat330 de pugiliști.

Danila, care a concurat la categoria de greutate 67 kg, a pierdut la puncte în fața ucraineanului Mark Lomakin în lupta finală și a ocupat locul doi. În drumul său spre lupta decisivă pentru medalia de aur, a învins boxeri din Israel, Albania și Letonia.

Medalia de bronz la categoria de greutate 80 kg a fost cîștigată de Pavel Zadorojniuc, care a pierdut în semifinale în fața letonului Nikita Prohovskis. La campionat, Pavel i-a învins pe pugiliștii din Ungaria și Lituania. Pe locul cinci s-au clasat Alexandru Cenușă (48 kg), Nikita Șimanschi (63,5 kg), Zaur Azizov (86 kg) și Grigore Chiriacov (+92 kg).

În etapa inițială a campionatului au pierdut în fața rivalilor lor Maxim Cernelea (51 kg), Alexei Sarioglo (54 kg), Volodimir Melenciuc (57 kg), Artem Tolstoi (60 kg) și Ion Angheluș (75 kg). Participarea pugiliștilor moldoveni la Campionatul European a fost organizată și finanțată de Federația de Box și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.