Știri de la Congresul Asociației Internaționale a Boxului
Vizualizări: 5739 28.09.2022  |   Noutăţi

 

 

 

Congresul Extraordinar al Federației Internaționale (IBA), care a avut loc la 25 septembrie la Erevan (Armenia), prin majoritatea voturilor (75%) delegaților, a confirmat votul de încredere pentru actualul președinte al Federației, Umar Kremlev (Rusia) pentru următorii 4 ani.

 

În discursul său, el a declarat: "Mulțumesc federațiilor naționale pentru încrederea acordată. Voi face tot posibilul pentru a le sprijini, precum și a susține sportivii și antrenorii noștri. IBA este o organizație independentă și puternică. Avem un plan de dezvoltare pentru 4 ani și o viziune clară a ceea ce trebuie să facem pentru a ne atinge obiectivele”.

 

În ajunul Congresului, în perioada 23-24 septembrie, au avut loc ședințe de lucru ale Consiliului directorilor și comitetelor, unde au fost luate multe decizii importante: George Yerolimpos (Grecia) a fost numit noul secretar general al IBA; a fost creat un Tribunal care va lua decizii cu privire la cazurile de etică și disciplinare; a fost aprobată o Cameră de soluționare a litigiilor, care va rezolva disputele dintre părțile interesate în box; a fost adoptat calendarul competițiilor internaționale pentru 2023-2024; precum și alte probleme de actualitate.